Proč v Boryng využíváme no-code?

Výhody no-code

Od svého vzniku zaujalo no-code vývojové prostředí podnikatelskou a startupovou komunitu díky svým mnoha výhodám.


Snížení ceny vývoje

Vytváření aplikací bez kódu zahrnuje využití rozhraní typu přetáhněte a pusťte. Namísto zdlouhavého programování mohou zakladatelé a podniky rychle vyvinout funkční aplikaci nebo webové stránky k vydání. Platformy no-code také automatizují testování, což snižuje čas, který je potřeba k uvedení aplikace nebo webové stránky na trh.

Snížení nákladů

Vývoj softwaru byl dříve nákladnou záležitostí, i pro vytvoření MVP pro ověření. S platformami no-code mohou zakladatelé a firmy snížit až o 80 % náklady na vývoj aplikace nebo webové stránky. Není třeba najímat zkušené vývojáře, což by mohlo finančně zatížit nový startup nebo již ustálený podnik.

Stejně flexibilní, rozšiřitelné a škálovatelné jako vlastní programování

Aplikace a webové stránky postavené na platformách no-code jsou na úrovni manuálně kódovaného softwaru co do flexibility, rozšiřitelnosti a škálovatelnosti. Není třeba vyvíjet novou aplikaci nebo webovou stránku pro další funkce nebo k řešení růstu uživatelů.

Snadná podpora a aktualizace

Na rozdíl od manuálního kódování je úprava no-code aplikací a webových stránek relativně jednoduchá. Není třeba procházet kódovou řadou pro zavedení změny. Zakladatelé a firmy mohou snadno provádět změny pomocí vizuálního rozhraní a vydávat aktualizovanou aplikaci nebo webovou stránku.

Nevýhody no-code

Přestože no-code nabízí rychlost, flexibilitu a ekonomické výhody, existují některé nevýhody používání no-code.

Omezení platformy

Zakladatelé a majitelé jsou omezeni funkcionalitami nabízenými platformou no-code, kterou používají. Mohou existovat určité funkce, které mohou být obtížné implementovat na určitých platformách. Například je obtížné provést vlastní hledání v databázi na platformě Glide. Nicméně platformy no-code se neustále zlepšují a přidávají nové funkce.

Nepodporované nízkoúrovňové funkce

Funkce jako zpracování videa/zvuku a přístup k senzorům zařízení obvykle nejsou podporovány platformami no-code. Pokud tedy startup nebo firma potřebuje takové funkce ve své aplikaci nebo webové stránce, vývoj no-code není správnou volbou.

Závislost na platformě

Vytváření aplikace nebo webové stránky na platformách no-code znamená, že startup nebo firma závisí na poskytovateli technologií třetí strany. Faktory jako cena, kvalita služeb a bezpečnost jsou mimo kontrolu zakladatelů nebo majitelů. Poskytovatelé no-code mohou změnit ceny nebo podmínky a zakladatelé nemají na výběr než se podřídit. Nicméně to je momentálně nepravděpodobné, protože soutěž je vysoká kvůli rostoucí poptávce.

Kontaktujte nás

Spojte se s námi

Kontaktujte nás👋

Spojte se s námi

Kontaktujte nás

Spojte se s námi

Kontaktujte nás👋

Spojte se s námi